Ce inseamna epilat 100% igienic?

 

Ce inseamna epilat 100% igienic?

Din pacate oricat de avansati am fi in tehnologie si in acest ritm alert al vietii cotidiene, pe partea de igiena in cosmetica suntem putin in urma.
Vad un usor trend in lumea saloanelor de a trece de la decantor la ceara de unica folosinta. Insa in acelasi timp vad si o lipsa de educatie in igiena epilatului atat la cliente cat si la cosmeticiene si patroni de saloane.
(fac o paranteza si explic, pentru ca am intalnit foarte des aceasta confuzie, ceara de unica folosinta este ceara care nu se re-foloseste, ea poate fi cea la cartus, liposolubila, care se indeparteaza cu benzi de hartie (care evident ca e de unica folosinta pentru ca nu mai ai cum fizic sa o re-folosesti) sau cea fierbinte, calda, ce se indeparteaza cu mana si se foloseste pe zonele inghinal, axila, facial. Asadar, de unica folosinta nu este doar ceara la cartus, ci subliniez: este ceara care nu se re-foloseste)
Un epilat 100% igienic ar trebui sa fie astfel:
Patul de cosmetica ar trebui sa cuprinda urmatoarele: protectie pat sau prosop pentru pat, hartie de unica folosinta intinsa pe toata suprafata patului, de la cap pana la picioare (nu doar in zona intima), prosop pentru clienta, chilot de unica folosinta impachetat individual, servetel intim pre epilare impachetat individual.
Terapeutul intotdeauna! inainte de a incepe un tratament se va spala pe maini si se va dezinfecta.
Pentru tratamentele aplicate pe zona inghinala si axila va folosi manusi de unica folosinta. Pe aceste zone si facial va folosi spatule de lemn de unica folosinta, spatule ce nu vor intra in contact cu ceara de 2 ori (se ia ceara din incalzitor, se aplica iar apoi spatula este aruncata). De ce? In zonele unde parul este mai dur, mai negru si mai gros, implicit si radacina este la fel, sunt sanse ca in momentul indepartarii firului de par, din radacina sa iasa un firicel de sange. Acest firicel poate fi luat pe spatula si introdus in recipientul cu ceara alaturi de orice altceva ar putea avea clienta: ciuperca, o infectie etc.
De asemenea este recomandat ca macar o data pe saptamana ceara sa fie incalzita la temperatura maxima pentru a distruge orice s-ar putea forma in compozitia ei (asta daca nu se consuma).
Recomand incalzitoarele mici, de 400-600 ml in care ceara nu sta mult timp ci se inlocuieste rapid (pentru cine are un nr mic de cliente pe zi) si recipientele de 800-1 kg (pentru cine are un nr mai mare de cliente pe zi).
Scopul acestui text este de a ridica un semnal de alarma atat clientelor, terapeutilor cat si patronilor de saloane. Consider ca informatiile de aici sunt detalii de bun simt si respect atat fata de tine- clienta cat si fata de mine- terapeutul.

4597958227